El servei de teleassistència actual incorporarà a l’aparell tradicional un nou dispositiu semblant a un telèfon mòbil que permetrà que els usuaris es comuniquin utilitzant una pantalla tàctil.
Només prenent el botó vermell de l’aparell, l’usuari podrà entrar en contacte amb la central de recepció i seguir un protocol de preguntes i respostes preestablertes que s’activen únicament tocant la pantalla, que provoca també una vibració. Quan sigui necessari, les preguntes es poden personalitzar.
S’amplia d’aquesta manera l’accessibilitat del servei per a les persones amb discapacitat auditiva o dificultats en la parla.
Aquesta millora ha estat possible gràcies a les investigacions que ha dut a terme la Universitat Politècnica de Catalunya i la col·laboració de les empreses que gestionen el servei, la UTE Agrupació Mútua-Asispa i NEAT.
Tal com ha explicat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, amb aquesta iniciativa pionera a l’Estat es calcula que el servei de teleassistència, que ha passat en els darrers anys de 10.000 a 47.000 persones ateses, arribi a finals del 2011 al voltant dels 60.000 usuaris. Es preveu però també que s’ampliï amb el desenvolupament de sistemes d’icones o pictogrames, per a les persones que no saben llegir.